Roma Luma nejsou organizátoři kampaně Davida Beňáka

Prohlášení politické strany Roma Luma!

Dne 2 května 2024 proběhla mimořádná porada členů politické strany Roma Luma, kde se členové jednohlasně shodli na tom, že My, jakožto politická strana Roma Luma nejsme organizátoři ani tváři pana Davida Beňáka, který kandiduje za politickou stranu ANO, jako nezávislý ve volbách do Evropského parlamentu s číslem 17.

Politická strana Roma Luma nedošla ke shodě s Davidem Beňákem a politickou stranou ANO k podpoře kandidáta. Dle slov Davida Beňáka ho nemohou podporovat jiné subjekty a organizace, pokud bude spolupracovat s politickou stranou Roma Luma. Politická strana Roma Luma hájí práva Romů i neromů, neovlivňuje členy v jejich právu na rozhodování a vlastnímu smýšlení. Pokud tedy členové budou chtít podpořit Davida Beňáka při volbách do Evropského parlamentu, tak pouze jako fyzické osoby, nikoli jako členové politické strany Roma Luma.

Rádi bychom také poukázali na fakt, že diktatura neziskových organizací, která dává požadavky na kandidáty se naší straně nelíbí a nesouhlasíme s tím. Zde bychom měli být všichni jednotní. Tímto tedy prohlašujeme, že nejsme organizátoři kampaně kandidáta do Evropského parlamentu Davida Beňáka. 

Roma Luma

předseda Emil Zajac

Sdílet:

Další články

VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 

Ptáme se Marca Cavaliho:   Stále mnoho Romů si klade otázku, proč jste nekandidoval do Evropského parlamentu? Děkuju za otázku, která mi byla v poslední

Nová předsedkyně Zuzana Pilná

Nově zvolená předsedkyně romské strany Roma Luma Zuzana Pilná přináší do politického spektra svěží vítr plný změn. Její jednomyslné zvolení svědčí o důvěře a podpoře

Pošlete nám zprávu